Over mij

Met veel plezier begeleid ik mensen op hun persoonlijke pad

Mijn naam is Joke van Dorsselaer (1965), oprichtster van Heartful Minds, yoga docent, mindfulness trainer en coach. Daarnaast werk ik als clientondersteuner en medewerkster in een respijthuis, waar ik mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteun en begeleid.

Ik geniet van echte gesprekken, yoga, wandelen in de natuur, cabaret en theater, pianomuziek van Einaudi, een nieuw recept uitproberen of lunchen bij mijn favoriete stek, het liefst samen met vrienden. Ik houd van rust en de stilte, maar zeker ook van een gezonde dosis humor en enthousiast gezelschap.

mijn missie

Waarom ik doe wat ik doe

Ik weet als geen ander wat stress en een burn-out met je kunnen doen en hoe het voelt om jezelf helemaal kwijt te zijn! Achteraf kan ik gelukkig zeggen dat deze struggles mij ook iets positiefs hebben gebracht: mooi werk en meer zingeving en verdieping in mijn leven.

Al ruim 30 jaar beoefen ik Hatha yoga. Mijn allereerste yogadocent was een bijzondere vrouw. Mede dankzij haar is yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. In 2018 ging een lang gekoesterde wens in vervulling: ik volgde een intensieve 4-jarige docentenopleiding Hatha Yoga.

Yoga helpt me om dichter bij mezelf te komen en te blijven en meer mijn fijngevoeligheid en intuïtie te volgen in het dagelijks leven. Het voelt als thuiskomen bij jezelf.

Naast de Hatha yoga ben ik mij gaan verdiepen in trauma sensitieve yoga (TSY).

Mindfulness & adem

Ik verdiepte me in mindfulness en deed de opleiding Mindfulnesstrainer MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en volgde verschillende meerdaagse vipassana stilteretraites. Ook specialiseerde ik me in yoga voor ouderen en ademtherapie.

Bij Heartful Minds geef ik wekelijks groeps- en individuele lessen hatha yoga, senioren yoga en trauma sensitieve yoga. In al mijn lessen staat de adem centraal. De adem brengt de aandacht naar binnen, verbindt lichaam en geest, en doet je verstillen.

Regelmatig organiseer ik workshops over yoga, mindfulness en de belangrijke rol van de adem. Daarnaast kun je bij mij terecht voor individuele begeleiding, zoals ademtherapie en coaching voor persoonlijke groei. Hierbij maak ik gebruik van inzichten uit Hatha yoga, ademtherapie en mindfulness.

Mijn kernwaarden

Authentiek

Als yogadocent, mindfulness trainer en coach deel ik naast mijn professionele kennis ook mijn eigen persoonlijke ervaringen, wanneer dat passend is.

Sensitief

Ik ben me zeer bewust van energieën en emoties. Zo merk ik snel op wanneer iemand behoefte heeft aan extra ondersteuning of een aangepaste benadering.

Empathisch

In mijn lessen en sessies is er ruimte voor iedereen, ongeacht je ervaring of fysieke en mentale mogelijkheden.

Intu ïtief

Ook zonder woorden uit te wisselen, voel ik intuïtief aan waar je behoefte ligt. Ik stem de yoga lessen, ademoefeningen en coaching af op wat er op dat moment nodig is.

Waarom kies je voor Heartful Minds?
i

Gecertificeerd

w

Persoonlijk

Ervaren

Toegankelijke lessen

Vergoeding mogelijk

Gecertificeerd

Opleidingen & trainingen

  • Adviseur Integraal Gezondheidsmanagement,
    Avans Hogeschool
  • Basisopleiding Mndfulnesstrainer MBSR, Centrum voor Mindfulness Amsterdam
  • Mindfulnesstrainer MBSR, Cat 1, Instituut voor Mindfulness (IvM)
  • Verschillende meerdaagse Vipassana stilteretraites
  • Basis jaar Hatha Yoga, YAN
aan de slag

Meer info of een proefles volgen?