Hatha Yoga

In het dagelijks leven zijn we vaak vooral gericht op de buitenwereld. Hatha yoga nodigt je uit om het tegenovergestelde te doen: je aandacht weer naar binnen richten, naar jezelf. Zo wordt je je bewust wie je werkelijk bent.

Hatha Yoga (Saswitha Yoga)

De yogastijl die we beoefenen is Saswitha Yoga, een vorm van Hatha Yoga die de eenheid van lichaam en bewustzijn benadrukt, met de adem als verbindend element.

Kenmerkend voor Saswitha yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Door je aandacht te richten op je lichaam en je adem, word je je bewust van de sensaties in je lichaam, je emoties en je gedachten. Naarmate je je aandacht verder naar binnen richt, voel je je meer ontspannen en komen je gedachten geleidelijk tot rust.

Voordelen

Wat yoga je brengt is heel persoonlijk

Enkele veelvoorkomende voordelen zijn:

  • Verbeterde flexibiliteit en balans
  • Een krachtiger lichaam
  • Minder stress
  • Meer rust en ontspanning
  • Een betere nachtrust
  • Verbeterde concentratie en mentale helderheid
  • Innerlijke groei en zelfbewustzijn

Yogalessen voor ieder niveau

Hatha yoga

Een Hatha yogales bestaat uit diverse staande, zittende en liggende houdingen. Elke beweging is doordacht en zorgvuldig opgebouwd, waardoor je de bewegingsmogelijkheden van je lichaam verkent. Van subtiel tot uitdagend, elke oefening kan op jou worden aangepast.

Deze yogavorm biedt het perfecte evenwicht tussen ontspanning en kracht, afgestemd op jouw behoeften op dat moment. We sluiten de les altijd af met een diepe eindontspanning.

Ademoefeningen, concentratie, meditatie en ontspanning zijn allemaal onderdeel van de ervaring, waardoor je een complete reis door de wereld van yoga maakt.

Senioren Yoga

Yoga voor senioren is ideaal om zowel mentaal als fysiek gezond en vitaal te blijven.

Deze Hatha yogalessen worden speciaal aangepast aan de specifieke mogelijkheden en beperkingen van senioren. De focus ligt op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij je op je gemak voelt en je eigen tempo kunt bepalen.

Zonodig kun je gebruik maken van een stoel. Zo zijn de oefeningen ook goed geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

Individuele yogales

Of je nu net begint met yoga of je yogabeoefening wilt verdiepen, individuele yoga biedt je net wat extra begeleiding.

Samen kijken we naar welke vorm van oefenen, mediteren en ontspannen het beste bij jou past. Hierbij maken we gebruik van yogahoudingen, ademoefeningen en mindfulness. Op deze manier ontwikkelen we een yogabeoefening die volledig is afgestemd op jouw behoeften en zo een waardevolle plek kan innemen in jouw leven. Je kunt zowel online als op locatie aan deze privé yogales deelnemen, zodat je kunt kiezen wat het beste past.

Tarief

€11,50 bij een abonnement van 12 lessen. Een losse yogales is €13,50.

Een privé yogales is €65,00. Heb je interesse in een individuele les?

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Reviews

“Zij geeft op een prettige, rustige, duidelijke en afwisselende manier les.

Al een paar jaar volg ik de lessen bij Joke. De oefeningen zijn soms pittig, maar Joke geeft waar nodig een alternatief en geeft altijd aan je eigen grens te bewaken. De les wordt iedere week afgesloten met fijne ontspanningsoefeningen. Zo ga ik soepel en ontspannen weer naar huis!”

 

Jacqueline

Boerderij Oud Woelwijck

“Ze houdt heel goed rekening met het niveau van de groep, wat mij erg aanspreekt.

Ik volg al enige tijd met veel plezier de yogalessen van Joke. De wijze van lesgeven, haar uitleg en haar rustige begeleiding tijdens de lessen vind ik heel erg fijn.”

 

Annette

Golfvereniging Leeuwenbergh

“Yoga is het stil leggen van de wervelingen van het denken.”

– Patanjali –

Lesrooster

Je kunt bij mij terecht voor lessen op verschillende locaties in Voorschoten en bij de golfvereniging in Den Haag. Hieronder vind je een overzicht van de lessen, locaties en tijden. Je bent van harte welkom. De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren yoga-beoefenaars. Je kunt op elk gewenst moment instromen.

Maandag

Hatha Yoga

17.00 – 18.00 uur

Boerderij Oud Woelwijck, Voorschoten

Hatha Yoga

18.30 – 19.30 uur

Boerderij Oud Woelwijck, Voorschoten

Woensdag

Yoga voor senioren

11.00 – 11.45 uur
Goederaad Sport, Voorschoten

Hatha Yoga

19.00 – 20.00 uur
Goederaad Sport, Voorschoten
Donderdag

Hatha Yoga

16.30 – 17.30 uur

Golfvereniging Leeuwenbergh
(Alleen voor leden)

Hatha Yoga

17.45 – 18.45 uur

Golfvereniging Leeuwenbergh
(Alleen voor leden)

Trauma sensitieve yoga

Naast de reguliere yogalessen is het ook mogelijk om trauma sensitieve yoga te volgen. Hierin besteden we specifiek aandacht aan het vergroten van je lichaamsbewustzijn, het verminderen van stress en het bevorderen van innerlijke rust en ontspanning. Meer informatie over deze vorm van yoga vind je op deze pagina.

Over mij

Ik ben Joke. Als ervaren yogadocent hoop ik mijn passie voor yoga met jou te delen en je te helpen een diepere verbinding te maken met jezelf. Zowel op de mat als daarbuiten.

Ik heb de vierjarige Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd. Tijdens deze opleiding kreeg ik les van ervaren yogadocenten met een diepe toewijding aan het vak. Ik heb me verdiept in alle aspecten van yoga, van de āsana’s (yogahoudingen) in theorie en praktijk, tot ademtechnieken (prānāyāma), ontspanning, meditatie en de filosofie achter yoga.

De lessen zijn afwisselend en zijn gebaseerd op mijn professionele kennis en ervaring, maar ik maak het ook persoonlijk door eigen inzichten en levenservaringen te delen.

Op die manier kunnen we van elkaar leren en groeien. Ik moedig je aan om naar je eigen lichaam en gevoel te luisteren en de yoga-oefeningen aan te passen op een manier die bij jou past.

aan de slag

Meer info of een proefles volgen?